Balancen som mor og selvstændig
Klik på overskriften for at komme direkte til det blogindlæg eller video som du vil se.
Forskellen på...
Forskellen på selvstændige kvinder og mænd
Forestil dig, der sidder to mænd på en scene og interviewer hinanden.
Begge har bygget succesfulde virksomheder, og lavet gode exit, hvor de har solgt virksomhederne fra og tjent flere hundrede millioner.
Måske har du gættet det, herrerne er Tommy Ahlers og Jesper Buch.
Scenen er GoRed lige før sommerferien.
Efter et spørgsmål fra publikum, går samtalen på, om der er for store omkostninger på privatfronten, hvis man virkelig vil tjene de store penge på sin virksomhed. Begge er skilt, men det er der jo så mange, der er.
Jesper udtaler noget i retningen af: “Jeg sagde til min kone, at hun ikke skulle regne med at se mig de næste fem år.
Man skal sætte sin virksomhed foran alt, også sig selv” fortsætter han og hentyder til alle de stresssymptomer, han har haft og valgt at ignorere.
“Jo”, siger Tommy, “der var godt nok nogle travle år, men nu har jeg jo flere penge end de fleste og tid til at nyde mine to børn, som er tre og …(kort pause) nej seks og ni år”.
Samtalen fortsætter lystigt, men flere i publikum hæfter sig alligevel ved Tommys “freudian slip” om sit barns alder.
Jeg har deltaget i en del arrangementer for iværksættere og selvstændige, en af de sidste var GoRed, hvor der til trods for at halvdelen eller mere af deltagerne var kvinder, så var der kun to kvindelige oplægsholdere. Der er masser vi rent forretningsmæssigt kan lære af mændende, men jeg savner at se flere kvinder, som jeg måske bedre kan spejle mig i.
Nu kender jeg hverken Tommy Ahlers eller Jesper Buch personligt og ved intet om, hvordan de er som fædre.
Men man sidder ofte med fornemmelsen af, at familien betaler en stor pris for den forretningsmæssige succes.
Hvordan andre prioriterer er jo deres sag, men jeg har selv søgt rollemodeller, der er lykkes med at opbygge deres virksomhed og samtidig har været der for deres børn.
Derfor er jeg stolt af at have samlet en gruppe seje selvstændige mødre, som deler deres erfaringer med op- og nedture i min bog “Businessmor, tre trin til succes som mor og selvstændig”.
Her kan du blandt andet møde Anna Bogdanova, som gik fra 0 til 25 medarbejdere og lige er blevet mor til sit andet barn, og Birgitte Feldtborg, der startede sin virksomhed efter barsel med sit femte bare, samt Louise Ferslev, der hentede million investeringer, selvom hun var højgravid.
Kh
Christine
PS. Du kan læse mere om bogen og de skønne kvinder her »
Soulaima Gourani
“Jeg vil hellere sulte end arbejde for andre”
Selv om det ikke lå i kortene, da Soulaima kom fra Marokko til Danmark som spæd, er hun i dag nået længere med sin karriere end de fleste kvinder tør håbe på.
Læs det ærlige og kontroversielle interview om at være mor til to, at turde knokle for international succes og hvad det har krævet.
Soulaima’s CV kan tage pusten fra de fleste.
Som kun 40 årig er hun international virksomhedsrådgiver, forfatter og foredragsholder. Hun er CEO i banken Capital Aid, der er en låneplatform for små og mellemstore virksomheder, som ikke kan få lån i andre banker.
I 2012 blev Soulaima udnævnt som Young Global Leader under World Economic Forum. Hun har skabt sin egen karriere gennem ansættelser i bl.a. Hewlett-Packard og A.P. Møller Maersk Gruppen. Hun er også forfatter til bøgerne ”Tag magten over din karriere” og ”Mod til succes” samt en lang række artikler og e-bøger. Senest har vi kunne se hende som mentor i DR1 udsendelsen “Asger og de nye danskere”.
Det har krævet en masse bevidste valg at nå så langt og det har bestemt ikke været nemt.
“At udvikle og opbygge en forretning SAMTIDIG med at jeg skulle stifte familie. Det er da rigtig hårdt. Jeg har da ofte tænkt på om det var det værd. Om ikke bare jeg skulle hengive mig til et 7-16 job med 5-6 ugers ferie og alt det der. Men jeg må bare indrømme at jeg er en fri sjæl. Det hænger ikke sammen med hvem jeg er.”
Soulaima er ikke typen der så let giver op.
“For mig er der ikke en plan B, en ambitiøst mand, eller en rig onkel der kan komme og redde mig. Og det er egentlig meget godt for så har jeg IKKE muligheden for at give op. Det holder mig på tæerne. Når det bliver svært, og hårdt ja så tænker jeg da nogen gange på at give op og bare smide det hele på gulvet, og gå væk. De sene aftener hvor jeg dealer med revisorer, medarbejdere, freelancere, og udfordringer i teamet. Min mand arbejder jeg sammen med og det er ikke altid let. Ja nogen gange så er det bare ikke det værd – ikke på den korte bane i hvert fald. “
En fyring blev begyndelsen på den rejse, som selvstændig Soulaima nu er på og har været på siden begyndelsen af 2007.
“Chefer kan være gode men de kan virkelig også være skrækkelige. Jeg har haft flere dårlige end gode, og det har påvirket min syn ret meget på ansættelser og funktionær-rollen. Jeg vil forblive selvstændig. Jeg vil hellere sulte end arbejde for andre. Jeg arbejder gerne MED andre, bare ikke FOR andre. ”
Soulaima vidste hun var på den rigtige vej da hun for 3. måned i træk kunne udsende faktura der langt overgik hendes gamle løn i eksempelvis Hewlett-Packard. Men det fik hende ikke til at sætte farten ned.
“Nu er jeg jo sådan indrettet at har jeg den mindste smule succes kaster jeg mig ud i noget nyt der er svært således jeg aldrig når at opleve at jeg er succesfuld. Jeg implementerer forandringer når jeg kan, og ikke først når jeg skal. Jeg nyder at være amatør og tillader mig selv at være det – ofte. På den måde udvider jeg min horisont. Succes kan blive ens fiasko. Ligesom det at have mange eller nok penge kan være en hæmsko for en virksomhed. Du skal have nok, men ikke for meget og kun lige nok til at holde dig sulten.“
Balancen mellem familie og arbejde
“Jeg har ikke balance, hvis det er det du tænker på. Jeg arbejder simpelthen altid og rigtig meget.
Det er jeg hverken ked af eller flov over.
Dine børn har godt at se dig være produktiv og arbejde (hårdt). Det giver dem arbejdsmoral, inspiration og sans for virkeligheden (penge vokser som bekendt ikke ud af væggen). Jeg lever et spændende liv med gennemsnitligt fire rejsedage om ugen og det har selvsagt haft en pris, men også utrolige mange fordele for familien. De har adgang til et global netværk, venner i hele verden og har rejst rundt i verden siden de var 3 uger gamle.
Vidste du at dine børn typisk arver DIN arbejdsmoral, og måde at anskue og arbejde på? Det er også derfor at børn af forældre på overførselsindkomst har så vært ved at bryde den sociale arv. De aner simpelthen ikke hvordan man får eller beholder et arbejde.
NÅR du arbejder skaber du også et netværk – det gavner dig og din familie. Dit netværk er for dig det en a-kasse var i ”gamle” dage.
Anyway – min mand er fleksibel og arbejder for mig, så det giver os en del fleksibilitet.”
Soulaima er gift med Brian. Sammen har de sønnen Storm på otte og datteren Pil på seks år. Selvom Soulaima arbejder meget er hendes familie velfungerende og da jeg spurgt hende hvad hun var mest stolt af svarede hun spontant:
“Mine børn, helt klart! De er så sjove, velfungerende, kloge, og nysgerrige på livet. De er ikke frygtsomme eller for den sags skyld uopdragne.Jeg blev mor, og jeg har en ret velfungerende familie OG en god karriere, vil jeg sige. Jeg er stadig sammen med min mand som jeg mødte for 20 år siden i en bus i Odense.
Dét er jeg stolt af.”
Det er også meget lidt at Soulaima ville gøre anderledes.
“Jeg tror ikke på anger. Jo, jeg ville være rejst til USA allerede for et par år siden. Men igen – nu er det rigtige tidspunkt.Jo jeg ville nok også have fået barn nr. 3 umiddelbart efter vi fik nr. 2. Nu synes jeg ligesom at jeg er for gammel – 40 år! Men hvem ved?”
Soulaima er flyttet med familien til Austin, Texas i 2016 og har lige rundet en stor milepæl i sin karriere.
“I går fik jeg min virk. registeret i USA. Det var et stort øjeblik. Nu skal jeg opbygge et team, og det glæder jeg mig til.
Jeg opbygger min virksomhed tradeconductor.com og er CEO for GetCapitalAid.com og passer min investering i kidu.com (en platform for forældre og undervisere), og skriver lystigt på min næste bog … netop om hvordan man kan være Karrieremor!
Ja, den glæder jeg mig til at dele med jer, når den er færdig.
Og endeligt holder jeg stadig en masse foredrag og laver online coaching af ledere og ambitiøse mennesker via soulaima.dk
Så ja der er fart på, ganske som jeg kan lide det.”
Soulaima er bevidst om omgivelsernes skeptiske syn på karrieremødre.
"Alle har en holdning til hvordan man er en rigtig mor. Jeg tror næsten ikke du kan finde noget mere kontroversielt end at være en meget ambitiøs kvinde med børn. Det er næsten som om det er to selvmodsigende faktorer."
Hendes bedste råd til andre kvinder, som vil have egen virksomhed og familie er:
“Tro på DIT design er det rigtige, og dine børn skal nok få det bedste ud af det. Børn er robuste. De er glade hvis forældrene er glade SAMMEN. Kys og vis kærlighed i hjemmet og vær stolt af dit arbejde, og inddrag dem så de forstår hvad du laver og HVORFOR du bruger så meget tid på din virksomhed.
Fordomme er der masser af. Kvinder der taler noget op eller ned. Og kun få taler andre kvinder op, når det handler om at ville både karriere OG familie.
Kvinder bliver ofte fortalt at man skal træffe et valg. At man skal sætte farten og ambitionerne lidt ned, mens man har små børn/er gravid.
Det går jeg slet ikke ind for.
Giv den gas! “
Du kan læse mere om Soulaima her http://www.soulaimagourani.dk/ og følge hende på de sociale medier.
Christina Hembo
Fra studerende på SU til international succes og familie mor
Christina Hembo, mor til to og kvinden bag det succesfulde smykke og urmærke CHRISTINA Jewelry & Watches. Hun er kåret som årets kvindelige iværksætter af Ivækst og Erhvervsbladet i 2008, som årets væksteventyr i 2009 – med en vækst på 2925 % på 4 år. En vækst der er fortsat og som gav hende 2015 Gazelleprisen. I mellemtiden var hun også Årets kvindelige virksomhedsejer 2010 og fik en flot 3. plads i Vild med dans.
Læs hvordan det er lykkes hende at opbygge en succesfuld virksomhed fra bunden og samtidig få familielivet til at hænge sammen.
Helt fra bunden
Når Christina kigger tilbage har hun altid haft iværksætter genet med et højt drive, let ved at finde på nye sjove ting og lysten til at tjene sine egne penge.
“Jeg ville gerne være min egen herre og trives med selv at bestemme hvilken vej og retning jeg skal gå. Det er inspirerende og fedt.”
Sammen med sin mand Claus fik hun ideen til urene i 2002.
Det var et godt tidspunkt at starte for de var begge studerende på SU, boede gratis og havde ingen gæld. De supplerede hinanden godt - Claus havde en MBA, en fortid i urbranchen og styr på salg, økonomi og markedsføring. Christina havde en Master grad i Design fra the University of The Arts London og kunne lave kollektionerne. De gik i gang med at undersøge markedet og fandt et kæmpe hul: kvalitets ure, lavet i Schweiz med diamanter med til gode priser (fra 995kr i stedet for 8-9.000kr).
Modgang og få midler
“I starten mødte vi modgang og folk var skeptiske. Hvorfor får I ikke lavet urene i Kina? Hvorfor tager I ikke mere for dem og tjener mere? Kan I ikke undlade diamanterne?… Men hvis vi havde lyttet til dem ville det vi laver ikke være unikt. Det skulle være unikt og vi troede på at det nok skulle lykkes.”
I 2004 lancerede de deres første dameurs kollektion.
“Vi kom i gang med små midler. Vores ur lager lå under mine svigerforældres gæste seng, jeg printede selv katalogerne fra min lille printer og vi skrev fakturaerne i hånden og rettede dem med lak. Og vores første firmabil kom fra Lej et lig.”
Trods de små midler kom de godt fra start. Claus tog rundt og besøgte smykkebutikker og guldsmede og på bare 5 uger fik de aftaler med 40 butikker i London. Deres første medarbejder var en dansk sælger, der mødte samme interesse i Danmark og på blot 3 måneder fik urene ud i 45 butikker.
“Vi havde et Danmarks kort som vi satte nåle i, og fejrede vores successer. Vi har stadig kortet som minde om den første spændende tid.”
Selvom Christina aldrig har været ved at give op er der er hele tiden mange udfordringer som selvstændig.
“Det gør det spændende og inspirerende. Det er en usikker verden og du er aldrig sikker på at der kommer løn ind. Det kræver en masse: mod, entusiasme, økonomi og vedholdenhed. Man skal tro 100% på sit projekt og brænde igennem. Hvis du tvivler, gør andre det også.
At være selvstændig er en livsstil som jeg elsker og jeg glæder mig hver dag til at “gå på arbejde” for det føles ikke som arbejde.”
“Jeg vil sige, det er vigtigt at have en partner eller allieret, der har andre styrker end man selv har, som man kan sparre med og dele successer og fiaskoer. Claus og jeg havde hinanden og kunne gøre det sammen. Jeg kunne ikke have gjort det alene.”
Balancen med to små børn og et firma i rivende udvikling
I 2005 flyttede Christina og Claus hjem til Danmark (Herning). Hun var gravid med deres første barn og de ville gerne være tættere på bedsteforældrene.
”Det var tilfældigt, at det lige blev Herning, vi endte i, men vi havde høje krav til huset, som både skulle kunne bruges privat og erhvervsmæssigt og ligge inden for overskuelig afstand af både min og Claus familie.”
Da Christina fik sit andet barn begyndte hverdagen at blive hård med alt det der skulle nås og hun følte sig stresset.
“Vi fik en au-pair og det reddede mig fra stress og gav mig mulighed for at arbejde 100% og samtidig være en god mor.”
Christina anbefaler også andre småbørnsmødre, der vil være selvstændige at få hjælp.
“Det er ikke alle der har plads eller penge til at få en au-pair. Tænk dig godt om, det er et 24/7 job at være selvstændig så du har brug for 100% opbakning hjemmefra - ellers er det måske en god idé at vente til ens børn ikke er små længere.”
Livet efter 12 år som selvstændig
Der er sket meget side Christina startede. Hun har lanceret herreure i 2006, og smykker i 2012, designet ure til kongefamilien og eksporterer i dag til 15 lande.
Christina ser virksomheden som en ung men erfaren virksomhed.
“Vi bliver dygtigere og bedre til at administrere vores tid. Det er vigtigt med planlægning og at gøre tingene i god tid så man ikke bliver stresset.
Lige nu er jeg i gang med nyheder til 2017 og gøre de produkter der skal i butikkerne til efteråret klar. Jeg får altid sommerfugle i maven ved lancering af nye produkter.
Vi fester og har det sjovt med partnere (butikker). Det er vigtigt at de har det godt og synes det er sjovt at handle med os. Vi er også gode til at fejre successer, derfor kan vi også godt finde på at åbne en flaske champagne kl.9 om formiddagen. Det er med til at skabe god team spirit.”
Christinas bedste råd til andre mødre, der vil starte egen virksomhed er:
“Læs de iværksætterbøger der er og sæt dig ind i hvad det kræver at være selvstændig. Det ville klart have gjort vores opstart nemmere, hvis vi havde læst bøger om iværksætteri inden vi startede. Få råd og inspiration.
Vil du det virkelig, så hellere prøve det end at fortryde om 20 år at du ikke fik handlet på din gode idé. Vi har kun ét liv, lev det 100%.”
Du kan se Christinas smykker og ure og læse mere om hende her: www.christinadesignlondon.com
Fra hamsterhjulet...
Fra hamsterhjulet og frustrationer til egen virksomhed og tid til børnene
Jeg gik derfra med tårer i øjnene
Det var fredag og jeg skulle skynde mig til et møde på arbejde, så jeg hastede hen i børnehaven for at aflevere ungerne. Da jeg kom ind sad flere mødre og sludrede ude i gangen. Atypisk for en fredag morgen. Mens jeg fik børnene ud af flyverdragterne og over i sutskoene gik det op for mig, at det var luciadag og de skulle gå optog. Bagefter var der morgenmad for alle. Glæder du dig ikke til at se dem? spurgte en begejstret mor, der tydeligvis havde styr på kalenderen. Jeg skal desværre på arbejde mumlede jeg og skyndte mig at sige farvel til børnene, så de ikke skulle se, hvor trist jeg var.
Da jeg kom ud i det kolde vintermørke mærkede jeg tårerne presse på. Jeg var træt af ikke at kunne deltage i børnenes arrangementer, ked af at gå glip af deres optræden og alle de hyggelige familie øjeblikke fordi jeg skulle på arbejde og der ikke var den store fleksibilitet. Jeg hadede at stå i den slags situationer, hvor jeg var nød til at prioritere arbejdet over min familie.
Måske kender du også følelsen af, at du går glip af vigtige øjeblikke med dine børn?
Da jeg valgte at investere i mig selv
Jeg besluttede mig for, at jeg ville lave mit liv om, så jeg kunne få mere tid til min familie.
Jeg legede med tanken om at få en coach til at hjælpe mig og gik i gang med at søge på nettet. Her fandt jeg ud af, at det rent faktisk var muligt at uddanne sig til coach og jeg tænkte, at det var federe selv at lære alle redskaberne fremfor at skulle betale en coach for at hjælpe mig.
Jeg valgte at bruge min bonus fra arbejde til at betale for uddannelsen og tilmeldte mig selvom mine chefer ikke støttede mig i det. Det var voldsomt at bruge 35.000kr. kun på mig! Det var uvant, men set i forhold til de kvalifikationer og den livskvalitet jeg fik ud af det, er det den bedst investering jeg har gjort.
Det var en fantastisk følelse at tage skæbnen i mine egne hænder og lære at jeg rent faktisk kunne gøre noget selv. At jeg har et valg. At det er op til mig at skabe min egen lykke.
Ud over at lære at coache fik jeg mange indsigter og aha-oplevelser, som radikalt har ændret mit syn på livet. Jeg fik øjenene op for mig selv, hvad jeg rent faktisk kan opnå, hvis jeg ønsker det og hvordan jeg gør det. Nu kunne jeg endelig hjælpe andre med at se deres egne evner og muligheder og give dem værktøjerne til at nå deres mål.
Kender du det, at lære noget, der giver så meget mening for dig, at du bare har lyst til at dele det med alle du møder på din vej?
Sådan faldt det hele på plads
Når man coacher andre er det svært ikke selv at handle på sine egne drømme. Det virker ligesom mærkligt at opmuntre andre til at gå efter drømmen, se dem handle og nå deres mål, hvis ens eget liv står på stand-by. Også selvom det ikke er hele ens liv, men kun sider af det.
Derfor sagde jeg mit faste job op, så jeg kunne coache på fuld tid. Og det var den mest fantastiske følelse at kunne hjælpe andre. Det havde jeg altid drømt om at kunne, men ikke altid vist hvordan. Når mine veninder var kede af det eller havde problemer, forsøgte jeg at trøste så godt jeg kunne, men savnede viden og erfaring til at kunne trykke på de rigtige knapper. Med coachingen følte jeg at brikkerne faldt på plads og at jeg endelig kunne gøre en forskel.
Så løb jeg panden mod en mur.
Kold canvas salg!
Selvom jeg fik solgt noget, drænede det mig at ringe til fremmede for at få dem til at købe coaching. Hvis du selv har prøvet at ringe kanvas, kender du måske følelsen?
Det hang mig i hvert fald laaangt ud af halsen. Så meget at jeg accepterede et fast job i en periode for at slippe for det.
Men, med mine nye “coachbriller” var jeg alligevel på jagt efter en bedre forretningsmodel, så jeg kunne leve af min passion, uden at skulle efterlade min sjæl i salget. Heldigvis, havde jeg skrevet mig op til et nyhedsbrev, hvor de tilfældigvis tilbød løsningen i form af e-mail marketing og online salg. Og efter en del kurser og ihærdig research er det lykkes mig at tilpasse forretningsmodellen, så der også er plads til et liv med 4 børn.
Den model vil jeg gerne lære dig og andre mødre, som ønsker at leve af deres passion og samtidig have tid nok til familien.
Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, vil du løbende modtage gode råd, samt invitationer til gratis webinarer, hvor jeg fortæller mere herom.
Kh
Christine
Top 7 dilemmaer som...
Top 7 dilemmaer som mor og selvstændig
Her er de 7 største dilemmaer som mor og selvstændig, som jeg oftest møder hos mine kunder og mig selv:
1. Hjælpe andre gratis eller kræve betaling?
Du har et stort hjerte og det falder dig naturligt at hjælpe andre, men hvornår hæmmer det din virksomhed og forhindrer dig i at kunne leve af det du brænder for?
2. Lave det du brænder for eller ferie med familien?
Solen skinner, varmen er endelig kommet og din familie glæder sig til at være sammen med dig - hele døgnet.
Hvor længe er ferie dejlig og hvornår kribler det i dig for at arbejde med det du brænder for?
3. Fokusere på 1 idé i stedet for at arbejde 20 ideer på samme tid?
Du er inspireret af mange projekter og får nemt nye idéer og kan se muligheder alle vegne, men hvornår bliver de mange ideer til en overspringshandling og undskyldning for at udskyde noget der er virkelig vigtigt?
4. Perfekt eller færdig?
Du vil gerne gøre dine produkter eller service perfekte så dine kunder bliver tilfredse, men hvornår er det godt nok og hvornår er det vigtigere at blive færdig, så du har noget at sælge og kan komme videre med andre lige så vigtig ting?
5. Investere eller spare?
Indtil ens virksomhed får en hvis omsætning, virker det logisk at sparre, så man ikke skaber gæld, men omvendt skal man investere, hvis man vil have vækst. Hvornår skal der bruges penge og hvornår skal der holdes igen?
6. Ydmyg eller stolt?
Du er vildt dygtig til det du laver og brænder for at gøre en forskel for din kunder - men samtidig “er det ikke noget særligt, du gør det jo bare” …
Er du stol over det du gør for andre? anerkender du dig selv? eller forsøger du at gøre det mindre end det er?
7. Lære mere eller bruge det du kan?
Der er mange spændende kurser for selvstændige og inden for dit felt, og det er vigtigt at holde sig opdateret, men hvornår lærer du nyt fordi det er nødvendigt og hvornår bruger du det som en undskyldning for at undgå noget andet?
Ferie, trættende eller...
Ferie, trættende eller tillokkende?
Skiferien til næste år bestilt! Jep vi skal alle 6 afsted -min mand, mig selv, og vores fire børn på 8 og 6 samt 1 årige tvillinger.
Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften. For jeg føler et stort mentalt overskud, som det kræver for, at den slags ferie bliver vellykket.
Men sådan har det ikke altid været.
For et par år siden var jeg så hængt op af mit arbejde, at jeg ikke kunne overskue at tage på ferie. Det var ikke et spørgsmål om penge, men jeg orkede simpelthen ikke at tage afsted, for så kom jeg for meget bagud med arbejdet…. Og det var jo også såååå krævende at pakke og rejse frem og tilbage og pakke ud igen. På det tidspunkt tænkte jeg ikke engang over det. Vi valgt blot at blive hjemme og jeg knoklede derud af… ind til næste ferie hvor jeg var ved at falde sammen af træthed og tilbragte det meste af sommeren i en liggestol på mine forældres terrasse.
Nøj, hvor var jeg en sjov mor at være sammen med – NOT!
Jeg ønsker ikke at være i den situation igen. Der bør simpelthen være en stor rød lampe, der blinker i mit hovede, hvis jeg er for træt til at holde ferie. En lampe, der siger at mine prioriteter er forkerte og at jeg skal sætte farten ned.
Der er noget galt, når det virker logisk, at det er hårdt at holde ferie.
Hvis du har det sådan nu, vil jeg forslå at du stopper op og tænker dig godt om.
Ud over at jeg var for træt, var problemet også at jeg var stresset (dog uden sygemelding og diagnose fra lægen). Og det der sker, når vi bliver stressede er, at vi ikke kan mærke, hvad det er vi virkelig vil, og så kommer vi til at træffe nogle (for os selv) dumme beslutninger, som vi fortryder bagefter.
Så er du for presset, er mit bedste råd til dig at trække stikket ud – i så lang tid som du har brug for – til du igen kan mærke dig selv og træffe de beslutninger, der er rigtige for dig. Vent ikke til du bliver sygemeldt med stress eller eksplodere i vrede overfor dem du holder mest af. Det er det ikke værd!
Er du bange for at spilde tiden eller gå glip af noget, hvis du stopper op nu?
Så tænkt på, hvad du går glip af, hvis du ikke stopper op og i stedet kører dig selv for langt ud.
Hvis du drømmer om at leve et langt liv, hvad er så 1 uges, 1 måneds eller 1 års pause set i det store perspektiv?
Pas godt på dig selv!
Nyd nuet, dine børn og dit liv :-)
PS. vidste du at man ikke kan og må coache en person, der har stress?
Jeg har desværre måtte starte flere coachingforløb med at sende mine klienter direkte til lægen – og først set dem igen 6 måneder efter.
Markedsførings
og salgs tips
Succes strategier for
iværksætter kvinder